Pączki na serku homogenizowanym

Przepis na pełny talerz pączków. (Większy niż ten na zdjęciu  :-D )

Składniki:

300 g serka homogenizowanego waniliowego

3 jajka

1,5 szklanki mąki pszennej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

olej do głębokiego smażenia

Wykonanie:

Serek wymieszać z jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać widelcem.

W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru.

Usmażone pączki odkładać na papierowy ręcznik do odsączenia.

Pączki można posypać cukrem pudrem lub obtoczyć w drobnym cukrze wymieszanym z cynamonem (100 g cukru – 2 łyżeczki cynamonu).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *