Koktajl z owoców leśnych

 

Na działce mam tyle jeżyn, że nie mogę już na nie patrzeć. Dlatego postanowiłam zrobić koktajl, którym dodatkowo się ochłodzę.

Koktajlu wystarczy na 4 porcje.

Składniki:

4 szklanki wody

2 szklanki świeżych jeżyn (dodatkowo dodałam odrobinę borówek i malin)

1/2 szklanki brązowego cukru

sok z 2 limonek

sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Jeżyny zalać 1/2 szklanki wody i miksować blenderem do uzyskania gładkiej masy.

Przecedzić przez sitko, by pozbyć się pestek.

Dodać pozostałą wodę, cukier oraz sok z limonki i cytryny, wymieszać.

Przelać do szklanek i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *