Faszerowane parówki

Idealna propozycja dania, gdy w lodówce nie znajduje się za wiele produktów.

Składniki:

7 parówek

7 cienkich plastrów boczku

1 ogórek konserwowy

1 cebula

200 g startego żółtego sera

1/2 szklanki ketchupu

Wykonanie:

Cebulę i ogórka pokroić w małą kostkę. Ogórka, cebulę, 1/4 sera i ketchup wymieszać ze sobą.

Z parówek usunąć osłonki i naciąć je wzdłuż. Uważać by nie przeciąć parówek do końca.

W środek parówek włożyć farsz (najwygodniej widelcem). Każdą parówkę owinąć boczkiem i całość posypać resztą żółtego sera.

Zapiekać ok.10 min w 200 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *